IZBA Nieuws

BELGISCH KAMPIOENSCHAP JEUGD op 20 & 21 november 2021 te Malmedy22-11-2021

IZBA nam met 4 jeugdspelers deel aan het BK Jeugd te Malmedy. Omdat het zo ver was, vertrok men al op vrijdag om uitgeslapen te zijn voor de zaterdag. Jammer genoeg moest Fien Bogaert forfait geven wegens ziekte. Sybren, Sari en Sophie (S3) moesten de eer hoog houden. Ze spelen allen in de reeks U13. Omdat de S3 nog eerstejaars zijn, maakten ze de verre trip vooral om ervaring op te doen. Helaas hadden ze allen een beetje pech met de loting dus moesten ze er maar het beste van maken.

  • Sybren Tack speelde in zijn enkelspel een goeie 1e ronde. Hij liet de ander niet in het spel komen en won overtuigend met 21-8/21-4. In de 2e ronde moest hij het opnemen tegen een speler die een kop groter was en bovendien goed badmintont. Vooraf gaf je Sybren geen schijn van kans. Maar Sybren liet zich niet van de wijs brengen. Er werden rally’s gespeeld die nooit leken op te houden. Het feit dat de wedstrijd over 2 sets, 29 minuten duurde, zegt genoeg. Goed geplaatste shuttles en fenomenaal snel voetenwerk brachten een onverhoopte overwinning voor Sybren 21-18/21-16. Totaal uitgeput strompelde hij naar de supporters die unaniem onder de indruk waren, zelfs die van de tegenstander. Voor de ¼ finale was het overduidelijk zichtbaar dat Sybren nog niet was gerecupereerd van zijn vorige match. Met de laatste krachten die hij nog in zijn tengere lijf had, probeerde hij nog wat hij kon maar de tank was overduidelijk leeg 15-21/5-21.

In het dubbelspel met zijn vaste partner Tibe uit BC Oostende was er meteen de ¼ finale. Ze kwamen uit tegen sterkere en oudere spelers. Bovendien had Sybren net 2 loodzware gemend en enkel moeten spelen. Het was een hopeloze strijd: 9-21/16-21.

  • Sari Devos startte goed in het enkelspel. Overtuigend zette ze in de 1e ronde haar tegenstander opzij 21-10/21-9. De 2e ronde moest ze het tegen haar vriendin en dubbelpartner Katelyn van BC Oostende opnemen. Emotioneel geen makkelijke opdracht. In de 1e set was ze duidelijk onder de indruk … ze kon het niet meer rechttrekken 10-21/17-21.

In het dubbelspel met Katelyn speelde ze een secure partij tegen geduchte tegenstanders. Sari en partner waren niet onder de indruk en zetten deze netjes opzij 21-11/21-10. De ¼ finale was tegen een al even gereputeerd dubbelkoppel dat bovendien ook ouder was en waar ze de vorige ontmoeting maar nipt in 3 sets van hadden gewonnen. Sari en K. speelden met vertrouwen een spannende en lange partij en wonnen verdiend 21-16/21-19. Ze mochten op zondag terugkomen voor de ½ finale. Maar dit was ander kaliber. Lea en Merel zijn met voorsprong de sterksten uit de hele U13 meisjes en bovendien ook ouder. Sari en K. speelden een moedige partij en haalden toch nog een goede score 16-21/12-21.

  • Sophie Delarue was in de 1e ronde van het enkelspel vrij. De 2e ronde, tegen een oudere goede speelster was op het einde van de dag. Sophie had niets meer in de tank door haar eerdere wedstrijden en kon geen druk meer zetten 14-21/12-21.

Haar 1e wedstrijd was in het dubbelspel met Yasmina uit Brugse. De overwinning was een goede opwarmer 21-13/21-8. Daarna hadden ze de pech om, net als Sari, tegen het onverslaanbare 1e reekshoofd uit te komen. Het dubbel was meteen voorbij 8-21/10-21.

 

  • Dan was er nog het gemengd dubbel! De loting bepaalde dat S3 vrij was in de 1e ronde. In de 2e ronde echter kwamen ze meteen tegen elkaar uit. Sybren speelde samen met Sari tegen Sophie die met Joppe uit Brugse speelde. Een bijzonder spannende en zenuwslopende wedstrijd. Mentaal was het ook zwaar want je wil toch zeker in het begin niet tegen je vrienden uitkomen. Bovendien waren er 3 sets nodig om deze te beslechten. Uiteindelijk haalden Sophie en J. het 21-19/17-21/21-19. Allen hadden ze bijzonder diep moeten gaan en hun vermoeidheid hypothekeerde overduidelijk de rest van de tornooidag. In de ¼ finale van Sophie en J. kwamen ze in de 1e set gewoon niet meer vooruit. Na wat peptalk tussen de sets werd het nog ongemeen spannend op het einde maar na een hele wedstrijd achtervolgen kon er niet gewonnen worden 9-21/21-23.

Een mooi BK van de S3 die toonden dat ze op de goeie badmintonweg zijn!

 

Verslag: Patrick Delarue.

<< Terug naar overzicht