IZBA Nieuws

Eindverslag gemengde interclub competitie 201526-12-2015

Voor IZBA werd 2015 een overgangsjaar in de gemengde interclub competitie.

IZBA 1G startte traag met een nederlaag en een gelijkspel, maar kwam daarna sterk terug met 7 overwinningen en 2 gelijkspelen. Tot op de laatste speeldag stond IZBA 1G mee aan kop in 1° provinciale. Het moest echter rekenen op een foutje van DZ99 om nog kans te kunnen maken op de titel. De fusieclub Deerlijk-Zwevegem deed dit niet en mocht zich de verdiende kampioen noemen. IZBA 1G ging op de laatste speeldag nog de boot in door met 2-6 thuis te verliezen tegen De Valkaart (Oostkamp) waardoor ze uiteindelijk 3° werden in hun reeks.

Titelkandidaat IZBA 2G begon zeer sterk aan het seizoen. In de heenronde werd enkel tegen Waregem gelijk gespeeld, alle andere wedstrijden werden gewonnen. Ook de terugronde werd sterk aangevat tot IZBA 2G concurrent Oostrozebeke partij moest geven. Door het wegvallen van enkele basisspelers werd helaas met 5-3 verloren waardoor ook de titelkansen niet gaaf bleven. IZBA 2G strandt op de 2° plaatst met evenveel punten als kampioen Oostrozebeke, maar minder gewonnen wedstrijden.

Voor IZBA 3G was al voor de competitie duidelijk dat 3° provinciale heel moeilijk zou worden. 1 keer kon een gelijkspel uit de brand gesleept worden, de andere ontmoetingen werden helaas allemaal verloren. IZBA 3G verzekerde zich, aldus ploegkapitein Geert Segers, ruimschoots voor het einde van de competitie van de rode lantaarn.

Ook IZBA 4G bevond zich dit seizoen in een gelijkaardige situatie en was verplicht om in 4° provinciale aan te treden. Met nog 1 wedstrijd te spelen tegen de 2° in de stand, zal het moeilijk worden om beter te doen dan IZBA 3G. Voorlopig werd eveneens slechts 1 keer gelijk gespeeld. In elk geval is de rode lantaarn ook hier al binnen.

Volgend jaar zou de reeksindeling zeker gunstiger moeten zijn.

<< Terug naar overzicht