IZBA Nieuws

Senne Houthoofd nam deel aan Swiss Junior Open12-10-2015

Op woensdag 23 september vertrok Senne Houthoofd met het vliegtuig richting Genève voor zijn 2de internationaal toernooi van het seizoen, de Yonex Swiss Junior Open. Hij kan terugblikken op een geslaagd toernooi. De eerste maand van trainen aan het Topsportlyceum van Wilrijk had hem duidelijk goed gedaan.

In het enkelspel kon hij vlot de Oostenrijker Lercher uitschakelen (21-7 & 21-5). In de 2de ronde was de n°1 van Spanje (Alejandro De Pablo) dan weer net iets te sterk. De 1ste set kon Senne nog winnen maar de fysiek sterkere Spanjaard won set 2 & 3 (21-18 / 10-21 / 11-21).

Het gemengd dubbel viel wat tegen. Senne en Steffi Van De Vel speelden niet op constant hoog niveau. Hun wedstrijd in de 1ste ronde werd verloren tegen een Spaans koppel in 3 sets.

Samen met Robby Bronselaer haalde hij in het heren dubbel de 1/8-finale, daar was het Franse koppel Macalou – Courbon te sterk.

Volgende internationale afspraak voor Senne Houthoofd is de Danish Junior Open in Copenhagen. Daar zal hij met het nationale team aantreden tegen Duitsland, Denemarken en Noorwegen. Hij zal er ook het individueel toernooi spelen.

<< Terug naar overzicht