IZBA Nieuws

IZBA spelers halen 3 titels binnen op het Internationaal Sigma Coatings tornooi01-05-2015

Afgelopen weekend 25 en 26 april vond in sportcentrum De Krekel voor de 2° keer het Internationaal Sigma Coatings Badmintontornooi plaats. Sinds jaar en dag kan de Izegemse Badmintonclub IZBA rekenen op een uitgebreide groep vrijwilligers die er opnieuw een vlekkeloos tornooi van maakten.

Met 193 deelnemers evenaarde de Izegemse Badmintonclub zijn deelnemersaantal van vorig jaar. Voor IZBA namen 22 spelers deel aan het tornooi en enkelen behaalden toch zeer mooie resultaten.

Elien Debeuckelaere bereikte op zaterdag al een 3° plaats in het dames dubbel B samen met Femke Sanders (Torhout). Op zondag deed ze nog beter door het dames enkel C1 te winnen.

Bart Bogaert deed het net andersom: op zaterdag won hij samen met Jurgen Lefere het heren dubbel C1, op zondag bereikte Bart de halve finale in het heren enkel C1. Jurgen behaalde ook nog een mooie halve finaleplaats in het gemengd dubbel C2 samen met Carine Goddyn (Lebad). Die halve finale werd verloren tegen een andere IZBAdmintonner: Nico Vandamme. Samen met Veronique Lamon (Torhout) kon Nico de titel in gemengd dubbel C2 echter niet op zijn naam schrijven. De finale werd verloren met 21-17, 21-15.

Ook Francis Debruyne bleek dit weekend in topvorm te zijn. Met Kris Meyfroidt behaalde hij een 3° plaats in het heren dubbel C1 en samen met dochter Dagmar Debruyne een 2° plaats in gemengd dubbel D. Dagmar behaalde in het dames dubbel D eveneens zilver samen met Sharon Vandamme.

Het was trouwens allemaal IZBA troef bij het dames dubbel D. Lisa Lombaert won de finale met Marthe Moreau (DZ99), Jolien Callewaert en Tamara D’Hondt werden 3°.

Joachim Bonte en Wouter Tack tenslotte behaalden brons in het heren dubbel D.

<< Terug naar overzicht