IZBA Nieuws

Senne Houthoofd Belgisch kampioen in het dubbelspel24-02-2014

Afgelopen weekend vonden in Louvain-la-Neuve de Belgisch Kampioenschappen jeugd plaats.

Met 7 spelers was onze club goed vertegenwoordigd.

Helena Schokkelé (-11) nam voor de eerste keer deel aan de Belgische Kampioenschappen. In het meisjes enkel was Caitlyn De Bree uit Brugge net iets te sterk. Helena verloor met 11-21 en 13-21.

In het meisjes dubbespel vormde Helena een duo met gelegenheidspartner Chloe Cron. Helena en Chloe speelden een verdienstelijke partij, maar moesten uiteindelijk de duimen leggen tegen Caitlyn De Breen en Mirthe Van Parys uit Brugge.

In het gemengd dubbelspel ten slotte verloor Helena samen met  Game Soumpholphakdy in twee sets van Ethan Hanoteau en Chloe Cron.

De als 6e reekshoofd geplaatste Gust Vandecandelaere (-13) speelde een beestig goed tornooi. In het enkelspel wist Gust de derde ronde te halen na winst tegen Xander De Troyer (21-13, 21-6). Na een spannende driesetter verloor Gust tegen Ashok Van Den Bergh.

In het dubbespel wist Gust samen met Stijn Van Herreweghe de halve finales te bereiken!! Na een gelijkopgaande partij (19-21, 19-21) moesten Stijn en Gust nipt de duimen leggen tegen Luca De Angelis en Lennert Taildeman.

In het gemengd dubbelspel behaalde Gust samen met Yara Kint de kwartfinales. In de kwartfinale waren Tibo Dumarteau en Joalien Croux iets te sterk (14-21, 21-23).

De als eerste reekshoofd geplaatste Senne Houthoofd wist zijn favorietenrol waar te maken. Senne Houthoofd werd Belgisch kampioen in het dubbelspel samen met vaste partner Robby Bronslaer. Na twee spannende sets wisten ze de titel naar zich toe te trekken: 22-20 en 21-17. Slachtoffers van dienst waren Luca De Angelis en Lennert Taildeman.

In het gemengd dubbelspel speelde Senne samen met Evelien Cauwenbergh eveneens de finale. Na een hoogstaande partij met prachtige rallys en tactisch slimme zetten, moesten Senne en Evelien hun meerdere erkennen in de favorieten Robby Bronslaer en Clara Lassaux: 21-17 en 21-18.

Grote broer Warre Houthoofd (-15) kende geen geluk bij de loting. In het enkelspel kwam Warre uit tegen het eerste reekshoofd Maxime Borsu. Warre verloor in twee sets met 10-21 en 9-21. Ook in het dubbelspel viel de loting tegen. Dit keer moesten Warre en Toon Van Parys het opnemen tegen het vierde reekshoofd Joachim Cansse en Robin De Raeve. Na een verdienstelijke partij werd verloren in twee sets: 14-21, 9-21.

De als derde reekshoofd geplaatste Brent Ryckebusch (-15) schopte het in het enkelspel tot in de kwartfinales. In het dubbelspel verliep het iets minder vlot. In de eerste ronde verloren Brent en Baptiste Ghesquière na een spannende partij in twee sets van Nin Si Tran en Nik Volkaerts: 16-21, 18-21. In het gemengd dubbelspel verloren Brent en Louise Tack nipt van Lindert Vandeurzen en Steffi Van De Vel.

Oudere broers Lukas en Ruben Ryckebusch (-19) wisten allebei de halve finale te halen in het gemengd dubbelspel!! Lukas speelde met Caro Neyrinck en Ruben speelde met Lisa Demeyere. In het enkelspel wist Lukas nog de tweede ronde te halen na winst tegen Damien Cortis in 21-19 14-21 12-21.

Dikke proficiat aan alle spelers!!!

<< Terug naar overzicht