IZBA Nieuws

IZBA meest succesvolle club op het PK jeugd en veteranen11-02-2014

Afgelopen weekend vond in de Gaverhal in Deerlijk het Provinciaal Kampioenschap badminton voor jeugd en veteranen plaats. IZBA was met 9 titels en evenveel zilveren medailles de meest succesvolle club van de provincie. In elke leeftijdscategorie stond er een Izegemse Badmintonspeler op het podium.

U9:

Zonder ook maar 1 set te moeten prijsgeven behaalde Lola Vandecandelaere 2 titels (meisjes enkel en meisjes dubbel). Fien Bogaert en Jutta Haerynck slaagden erin om bij hun eerste deelname het zilver te veroveren in meisjes dubbel.

U11:

Aan de zijde van Ruben Coopman (Brugse BC) behaalde Helena Schokkelé in het gemengd dubbel de zilveren plak. In een spannende finale was in de 3de set het koppel Ombecq / Taveirne te sterk.

U13:

Gust Vandecandelaere en Senne Houthoofd toonden zich van hun beste kant en winnen goud in de categorie jongens dubbel. Senne was ook finalist in jongens enkel.

U15:

Brent Ryckebusch slaagde erin om samen met Gertjan Devaere (BC Oostrozebeke) de titel te pakken in de categorie jongens dubbel. Het is voor Brent zijn eerste titel. Hij bewijst hiermee dat hard werken loont.

U17:

Eerstejaars U17 Pieter Ottevaere mag bijzonder trots zijn op zijn prestatie van afgelopen weekend. Hij behaalde aan de zijde van Wout Vanderleen (BC Barloke) de zilveren medaille in jongens dubbel.

U19:

Speler van het toernooi is zonder twijfel Lukas Ryckebusch. In een sterk bezet deelnemersveld slaagt hij erin om 3 titels te veroveren, weinigen deden het hem voor. Partners van Lukas zijn Caro Neyrinck (Lokerse BC) en Arne Deweirdt (DZ’99). In het gemengd dubbel is er nog zilver weggelegd voor Ruben Ryckebusch en Jade Blondeel (Lebad). Ruben behaalt ook nog in het heren dubbel de zilveren plak aan de zijde van Laurens Chantrie (DZ’99).

+35:

Koen Corteville en Cindy Verhaeghe slagen erin om hun titel van vorig jaar in het gemengd dubbel te verlengen. Koen doet daarenboven nog eens hetzelfde in heren enkel. Net geen 3 op 3 voor Koen, want samen met Jurgen Lefere noteren we een 2de plaats in heren dubbel. Hilde Demeyere is met Isabel Tavernier (Brugse BC) goed voor zilver in dames dubbel.

+45:

Nico Vandamme en Hilde Demeyere sluiten de rij af met een mooie 2de plaats in gemengd dubbel.

<< Terug naar overzicht