Kidosport

Praktisch

IZBA is in september 2023 gestart met Kidosport. Onze trainers Hilde Demeyere en Siem Wydaeghe stimuleren in de sporthal van Kachtem op woensdag tussen 13u30 en 14u30 op een speelse manier de motorische ontwikkeling van uw kleuter met een gevarieerd bewegingsprogramma. Het lidgeld bedraagt 85€ voor een volledige seizoen (zie ook Lid Worden)

Inschrijven hiervoor kan via deze link.

Wat is Kidosport?

Kidosport biedt een gevarieerd bewegingsprogramma aan voor kinderen van 3 tot 6 jaar. In het programma ligt de focus op de algemene ontwikkeling van bewegingsvaardigheden en dus niet echt sporttak-specifieke bewegingen. Door kinderen in uitdagende bewegingssituaties te plaatsen waarbij ze ervaring opdoen in de 12 bewegingsvaardigheden (zie verder) wordt hun motorische ontwikkeling geprikkeld. Plezierbeleving staat hierbij centraal. Kidosport onderstreept het belang van een brede motorische ontwikkeling.

Wat is de link met badminton?

Badminton is een complete sport waarin heel wat van de 12 basisvaardigheden aan bod komen. Kidosport is dus de ideale voorbereiding op een succesvolle badmintoncarrière!

De 12 basisvaardigheden

De 12 bewegingsvaardigheden worden in 2 rubrieken onderverdeeld, enerzijds de vaardigheden die een verplaatsing inhouden en anderzijds de vaardigheden met objectcontrole. De vaardigheden die verplaatsing uitlokken, worden gekenmerkt door het gecoördineerd bewegen van het onder- en bovenlichaam of de armen en benen. De vaardigheden waarbij objectcontrole centraal staat, omvatten hoofdzakelijk bal- en slagvaardigheden waaronder vangen, slaan, werpen, (laten) rollen, dribbelen, trappen... De oog-hand- en de oog-voetcoördinatie zijn van essentieel belang om deze bewegingstaken tot een goed einde te brengen.

Wandelen en lopen Springen en landen Glijden
Klimmen Zwaaien Roteren
Vangen en werpen Trekken en duwen Trappen
Dribbelen Heffen en dragen Slaan

We verwijzen ook graag naar de officiële website van Multimove waarop onze Kidosport gebaseerd is.