API (Aanspreekpersoon Integriteit)

Hallo,

Mijn naam is Siem Wydaeghe. Ik ben in het dagelijkse leven werkzaam als nachtverpleegkundige in het ziekenhuis van Izegem, daarnaast neem ik ook enkele taken op binnen de dagelijkse werking van onze club IZBA. Ik volgde in mei ‘23 een opleiding tot Club-API. Ik ben sindsdien de aanspreekpersoon integriteit of club-API van de Izegemse Badmintonclub IZBA.

 

Als sporter, ouder, trainer, bestuurder of andere vrijwilliger kan je bij mij als club-API terecht met een vraag, vermoeden of klacht over (seksueel) grensoverschrijdend gedrag.

 

Heb je te maken met pesten, (seksueel) ongewenst gedrag, geweld, discriminatie, chantage, etc…? Merk je tijdens je sportactiviteiten, dat er handelingen gebeuren die niet aanvaardbaar zijn? Stuur me dan gerust een mailtje op siemwydaeghe@hotmail.com of neem telefonisch contact met me op: 0471/ 65 16 65 (dit kan iedere werkdag na 17u).

Wens je liever een persoonlijk contact, dan kan je me op woensdagmiddag (13u30-14u30) ook terug vinden op de multi-move trainingen in Kachtem of vaak de woensdagavond in de sporthal te Izegem voor het vrije speelmoment. Als ik in het weekend competitiewedstrijden heb, dan kan je me bij thuiswedstrijden op zondag ook in de sporthal treffen.

 

Als club-API luister ik naar je vraag of verhaal, behandel ik jouw melding in alle discretie en verleen ik je advies bij mogelijke vervolgstappen of doorverwijzing. Door mijn job als verpleegkundige zit het in me om mensen zo goed mogelijk te willen helpen/verzorgen. Als Club-API wil ik ook voor jullie een laagdrempelig aanspreekpunt zijn bij eventuele problemen met betrekking tot (seksueel) grensoverschrijdend gedrag.

 

Merk je iets op of kwam je zelf in contact met grensoverschrijdend gedrag, aarzel dan niet om me te contacteren!