Jeugd

IZBA start met Kidosport, een nieuw concept voor kleuters01-09-2023

Wie later een goede badmintonner wil worden moet eerst leren lopen, springen, werpen, vangen,… Al deze motorische vaardigheden komen aan bod tijdens dit wekelijks uurtje. Iedere woensdagnamiddag van 13.30 uur tot 14.30 zullen twee ervaren trainers, de kinderen van 3 tot 5 jaar de eerste stappen in de sportwereld bijbrengen. Men mag hier uiteraard nog geen wedstrijdjes verwachten, maar na verloop van tijd, zal toch al met racket en wat ballonnen de eerste stappen gezet worden richten een hopelijk mooie badmintoncarrière.

IZBA instuif op 16 september!01-09-2023

Op 16 september van 9u30 tot 11u organiseren we opnieuw een instuif voor kinderen tot en met het 6de leerjaar. Dit gaat door in 't Sok in Kachtem.

 

Yonex Belgian Junior Zilver toernooi 8-9 januari10-01-2022

IZBA nam met 3 jeugdspelers deel aan dit 2-daags badmintontornooi. Sybren, Sari en Sophie (S3) spelen allen in de reeks U13. Er werd zeer sterk gepresteerd.

Yonex Belgian Junior Master Brons te Lokeren op 11 september 202117-09-2021

IZBAnam met 6 jeugdspelers deel aan het internationaal (Belgen, Fransen, Nederlanders en een Luxemburgse afgevaardiging) tornooi te Lokeren.

IZBA jeugd28-08-2021

Ken je jongeren die graag eens met onze sport willen kennismaken? Deel deze flyer gerust met hen. Op zaterdagvoormiddag 18 september 2021 is er ook onze badmintoninstuif.

IZBA badmintoninstuif op zaterdag 14 september25-08-2019

Izegem – Op 14 september organiseert de Izegemse badmintonclub, IZBA, haar jaarlijkse badmintoninstuif. De instuif gaat door in ’t SoK in Kachtem van 9 uur tot 11 uur ’s morgens. IZBA is één van de grootste badmintonclubs in West-Vlaanderen met gediplomeerde trainers.

“Onze jeugdwerking organiseert op zaterdag 14 september in ’t SOK de jaarlijkse badmintoninstuif”, opent jeugdcoördinator Bart Bogaert (41). “We willen kinderen tussen 5 en 12 jaar op een prettige en speelse manier laten proeven van onze fantastische sport.”

“De kids doorlopen van 9u tot 11u in kleine groepen een 7-tal spelstanden waarin de voornaamste basisvaardigheden van het badminton aan bod komen. Ze worden dan ook al om 9u verwacht. Op het einde van de instuif krijgt iedereen een glimmend diploma. Deelnemen kost je niets en wij zorgen bovendien voor al het nodige spelmateriaal.”

Badmintoninstuif11-08-2018

Onze jeugdwerking organiseert op zaterdag 15 september in 't SOK
een keivette badmintoninstuif.
We willen kids tussen 5 en 12 jaar op een prettige en speelse manier
laten proeven van onze fantastische sport.

IZBA organiseert een heuse badmintoninstuif17-08-2017

Onze jeugdwerking organiseert op zaterdag 16 september in 't SOK
een keivette badmintoninstuif.
We willen kids tussen 5 en 12 jaar op een prettige en speelse manier
laten proeven van onze fantastische sport.

Senne Houthoofd 2-voudig Belgisch kampioen!07-03-2016

Op 28 februari werd Senne Houthoofd 2-voudig Belgisch kampioen in Spa in de -15 reeks. Naast het jongens enkel won hij ook het gemengd dubbel aan de zijde van Steffi Van de Vel. Ook in het jongens dubbel deed Senne het uitstekend met Robby Bronselaer door de zilveren medaille te winnen.

Senne Houthoofd nam deel aan Swiss Junior Open12-10-2015

Op woensdag 23 september vertrok Senne Houthoofd met het vliegtuig richting Genève voor zijn 2de internationaal toernooi van het seizoen, de Yonex Swiss Junior Open. Hij kan terugblikken op een geslaagd toernooi. De eerste maand van trainen aan het Topsportlyceum van Wilrijk had hem duidelijk goed gedaan.

IZBA organiseert herfststage06-10-2015

Tijdens de herfstvakantie, op 2,3 en 4 november, organiseert onze jeugdwerking in 't Sok te Kachtem een badmintonstage voor alle jeugdspelers.

Senne Houthoofd geselecteerd voor YONEX LANGENFELD CUP 201510-09-2015

Senne Houthoofd (U15) was het laatste weekend van augustus actief op het Europees toptoernooi in 
 
Langenfeld (Duitsland). Er waren deelnemers uit 25 landen aanwezig.

IZBA meest succesvolle club op het PK jeugd en veteranen11-02-2014

Afgelopen weekend vond in de Gaverhal in Deerlijk het Provinciaal Kampioenschap badminton voor jeugd en veteranen plaats. IZBA was met 9 titels en evenveel zilveren medailles de meest succesvolle club van de provincie. In elke leeftijdscategorie stond er een Izegemse Badmintonspeler op het podium.

Onze jeugdwerking behaalt opnieuw het jeugdbadminton plus label!!!16-01-2014

Badminton Vlaanderen kende onze jeugdwerking dit jaar opnieuw het kwaliteitslabel jeugbadminton B plus toe!! Om dit label te behalen moest onze jeugdwerking aan een hele reeks criteria voldoen.

Naast het behalen van het label werd ons ook een mooie subsidie toegekend.

 

Sinterklaas komt op 30 november op bezoek18-11-2013

Op zaterdag 30 november komt Sinterklaas als vanouds op bezoek bij onze club. Omstreeks 9u30 komt de goedheilig man samen met zijn zwarte pieten kennis nemen van het talent van onze allerkleinste jeugdspelers.

Infomoment jeugdwerking16-09-2013

Op zaterdag 5 oktober organiseert de jeugdcommissie in de cafetaria van 't Sok van 10 tot 11u een infovergadering voor de ouders van alle nieuwe jeugdspelers. Ouders van jeugdspelers die reeds lid zijn natuurlijk ook welkom!

Bedoeling van deze infovergadering is onze jeugdwerking voor te stellen aan de ouders, praktische informatie te verstrekken over de jeugdtrainingen, deelname aan jeugdtornooien, inschrijven voor badmintonkampen, etc.

Op deze vergadering zullen al onze trainers aanwezig zijn en ook een aantal leden van onze jeugdcommissie. Het ideale moment dus om bij een drankje aangeboden door onze club met hen kennis te maken.

Badmintoninstuif weer een succes!15-09-2013

Naar jaarlijkse gewoonte organiseerde de jeugdcommissie haar badmintoninstuif.

Bedoeling van onze badmintonstuif is om kinderen uit de lagere school op een speelse manier, via allerlei toffe spelletjes en wedstrijdjes kennis te laten maken met en warm te maken voor de badmintonsport en onze club

Maar liefst 40 enthousiaste kinderen en 10 supergemotiveerde begeleiders waren van de partij. Er werd naar hartelust gespeeld en gecoacht. Het werd een toffe voormiddag. Op het einde kregen alle deelnemers een supermooi diploma.

De sfeerbeelden zijn de bezichtigen op onze Facebook pagina: https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.10151689330172685&type=1

Gust Vandecandelaere en Senne Houthoofd geselecteerd voor TSD25-08-2013

Gust Vandecandelaere en Senne Houthoofd werden geselecteerd voor het Vlaamse Topsport Departement. Een dikke pluim voor beide jongens!!

8 jeugdspelers geselecteerd voor de Provinciale Selectie25-08-2013

Maar liefst 8 jeugdspelers werden geselecteerd voor de provinciale selectie van West-Vlaanderen:

 • Haerynck Rune
 • Schokkelé Helena
 • Vandecandelaere Gust
 • Ryckebusch Brent
 • Ryckebusch Lukas
 • Ryckebusch Ruben
 • Houthoofd Warre
 • Houthoofd Senne

Een dikke proficiat aan alle geselecteerde spelers!!!

12 jeugdspelers geselecteerd voor selectie regio Zuid29-06-2013

Maar liefst 12 van onze jeugdspelers werden geselecteerd voor de regionale selectietrainingen regio Zuid. Dikke proficiat aan:

 • Margaux Dessender
 • Jutta Haerinck
 • Fien Bogaert
 • Lola Vandecandelaere
 • Helena Schokkelé
 • Rune Haerinck
 • Gust Vandecandelaere
 • Florian Stragier
 • Pieter Ottevaere
 • Brent Ryckebusch
 • Lukas Ryckebusch
 • Ruben Ryckebusch

IZBA jeugd gaat naar Plopsaland26-05-2013

Op zaterdag 25 mei trok de jeugd van IZBA opnieuw als afsluiter van het seizoen naar Plopsaland. Hoewel het voor een dag op het einde van mei wel iets warmer mocht zijn, waren de weergoden ons toch gunstig gezind: geen enkele spat regen en enkelen keerden zelfs terug huiswaarts met een licht verbrand voorhoofd.

Voor een aantal jeugdspelers was het absolute doel van de dag het aantal keer Anubis van vorig jaar verbreken, anderen deden het dan weer iets rustiger aan en genoten van de zon op de diverse terrasjes. Het werd alvast een onvergetelijke dag!

Foto's vind je op deze link

Onze jeugd behaalt een halve en vier kwarfinales op Belg. Kampioensch25-02-2013

Zes van onze jeugdspelers kwamen afgelopen weekend in actie op het Belgisch Kampioenschap jeugd in De Lange Munte te Kortrijk.

Rune Haerinck trad aan in de reeks U11JE. Rune weerde zich kranig maar kon zijn wedstrijd jammergenoeg niet winnen.

Senne Houthoofd trad aan in de reeks U13. Daarin behaalde hij de kwartfinale in het dubbelspel met zijn vaste dubbelpartner Robby Bronslaer en in het gemengd dubbelspel met Louise Tack.

Gust Vandecandelaere trad ook aan in de reeks U13. Hij behaalde eveneens de kwartfinale in het dubbelspel met Thomas Vanderbeken.

Brent Ryckebusch trad aan in de reeks U15. Brent behaalde een mooie tweede ronde in het enkelspel.

Ruben Ryckebusch trad aan in de reeks U17. Ruben behaalde de tweede ronde in het enkelspel.

Lukas Ryckebusch trad eveneens aan in de reeks U17. Lukas behaalde de tweede ronde in het enkelspel, de kwartfinales in het dubbelspel en de halve finales in het gemengd dubbelspel.

Dikke pluim aan alle spelers.

Alle resultaten zijn terug te vinden op toernooi.nl

IZBA organiseert op 20/1 eigen KW Cup jeugdtornooi13-01-2013

Op zondag 20 januari organiseert de Izegemse badmintonclub al voor de elfde maal in haar geschiedenis een badmintontornooi voor jeugdspelers in sportcentrum De Krekel.

De KW-cup is een tornooiencircuit georganiseerd door de West-Vlaamse Badminton Federatie voor jeugdspelers aangesloten bij Badminton Vlaanderen. Het is de bedoeling om de drempel van recreatief badminton naar competitief badminton zo laag mogelijk te houden. Daartoe worden de spelers ingedeeld in twee categorieën. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen de sterkere A-spelers en de beginnende B-spelers. Daarnaast is er nog de indeling volgens leeftijdscategorie.

Tornooiorganisator Tony Ryckebusch is een tevreden man. Terwijl andere West-Vlaamse jeugdtornooien een terugval kennen wat betreft het aantal inschrijvingen, blijft het aantal ingeschreven spelers voor het Izegems jeugdtornooi stabiel.

In totaal nemen maar liefst 185 jongens en meisjes uit 18 West-Vlaamse clubs het in 5 verschillende leeftijdscategorieën (-9, -11, -13, -15 jaar) en twee verschillende reeksen (A en B) tegen elkaar op. IZBA zelf is zeer goed vertegenwoordigd op het tornooi met maar liefst 26 eigen jeugdspelers.

Het KW Cup tornooi van IZBA start op zondagmorgen om 9u00 ’s morgens en eindigt omstreeks 18u00. Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen. De toegang is gratis.

IZBA jeugd goes international10-01-2013

Tijdens de Kerstvakantie ging in Nederland de "Carlton International Youth Tournament" door. Dit is een van de grootste jeugdtoernooien in Europa met deelnemers uit 16 landen.

Iedere federatie is er aanwezig met zijn beste spelers en zo waren Gust Vandecandelaere en Senne Houthoofd geselecteerd bij de U13 voor Badminton Vlaanderen.

Voor Gust was het zijn debuut op internationaal niveau. Hij werd in een zware poule geloot. Zijn 1ste wedstrijd was bijzonder spannend met nipt verlies in 2 sets. Tegen Arnauld Merkle (1ste reekshoofd) speelde Gust een verdienstelijk partij. In dubbel vormde Gust een koppel met de Nederlander Duijs. Tegen het 5de reekshoofd    speelden ze een sterke partij en hadden ze zeker een set verdiend. Gust mag zeker terugblikken op een geslaagd debuut.

 • Vandecandelaere - Bornemann (GER)  19-21 // 23-25
 • Vandecandelaere - Merkle (GER)  7-21 // 14-21 
 • Vandecandelaere & Duijs - Kirchgessner & Schlenga (GER)  23-25 // 12-21     

Voor Senne was dit ondertussen zijn 4de deelname aan dit toernooi. In enkel won hij in zijn poule een van de twee wedstrijden. In mix en dubbel behaalde hij mooie resultaten. Hij wist zich telkens voor de 1/8-finales te plaatsen. In die 1/8-finales stootte hij op te sterke reekshoofden. Bij de laatse 16 van de 45 deelnemende koppels behoren is best knap.

 • Houthoofd - Arenth (GER)  21-11 // 21-10  
 • Houthoofd - Folgmann (GER)  12-21 // 21-19 // 12-21  
 • Houthoofd & Bronselaer - Bonk & Hachmeyer (GER)  21-12 // 21-11
 • Houthoofd & Bronselaer - Resch & Wolf (DEN)  12-21 // 7-21  
 • Houthoofd & Tack - Dols & Peters (NED)  21-11 // 21-18  
 • Houthoofd & Tack - Hassell & Selkitar (ENG)  21-6 // 21-4  
 • Houthoofd & Tack - Nielsen & Munk (DEN)  4-21 // 7-21

Senne en Gust zijn 1ste jaars U13 en hebben heel wat in hun mars. Hopelijk kunnen ze bij een volgende deelname op internationaal niveau meedingen voor de prijzen.

7 IZBA jeugdspelers geselecteerd voor IPJO08-01-2013

De selectie voor de Interprovinciale Jeugdontmoeting werd recent bekend gemaakt. Maar liefst 7 IZBA jeugdspelers werden geselecteerd! Volgende spelers mogen op 9 en 10 februari hun provincie vertegenwoordigen in Westerlo:

 • Rune Haerinck (U11)
 • Senne Houthoofd (U13)
 • Gust Vandecandelaere (U13)
 • Brent Ryckebusch (U15)
 • Pieter Ottevaere (U15)
 • Ruben Ryckebusch (U17)
 • Lukas Ryckebusch (U17)

Een dikke proficiat aan alle geselecteerde spelers!!!