Tornooien

Internationaal tornooi Sportif31-03-2013

IZBA presteert opnieuw sterk op het tornooi van Sportif (Eernegem)

Op 30 en 31 maart organiseerde Sportif (Eernegem) opnieuw hun internationaal paastornooi. Vanaf dit jaar stond het tornooi ook open voor B1-spelers. Voor IZBA verschenen 13 spelers aan de start.

De meest opmerkelijke prestatie kwam van Femke Bracke (D). In dames enkel D won zij de finale met tweemaal 21-19. Daardoor bekomt Femke het C2-klassement! In het dames dubbel C2, samen met Lien Bagein, werd een derde plaats bereikt.

Schitterend resultaat ook van Elien Debeuckelaere (C1) die, samen met Judith Brandt uit Loppem, de finale dames dubbel C1 won. In dames enkel C1 bereikte Elien de halve finale.

Ook Lukas Ryckebusch (B2) won de finale heren enkel B2, spijtig genoeg met 1 wedstrijd tekort in de voorrondes om het B1-klassement te verkrijgen. Dit zit er zeker in voor Lukas de komende maanden. Lukas behaalde ook nog een 3° plaats in het heren dubbel B1 samen met vaste partner Arne Deweirdt van DZ99.

Ruben Ryckebusch (B1) deed het net iets beter in het heren dubbel B1. Hij haalde een 2° plaats samen met Laurens Chantrie, eveneens van DZ99. In heren enkel B1 kon Ruben tot de halve finale doorstoten.

In gemengd dubbel C2 was er tenslotte ook nog een finaleplaats voor Nico Vandamme (C2) en Hilde Demeyere (C2). In de finale verloren zij in een driesetter met 11-21, 21-19, 9-21. In de halve finales hadden Lieven Van Cauwenberghe (C2) en Lindsey Lapeire (C2) ook al van hetzelfde koppel verloren.

Het is nu uitkijken naar het tornooi van Roeselare dat doorgaat op 13 en 14 april en waar maar liefst 24 IZBA-spelers zullen aan deelnemen.

Internationaal tornooi Barloke03-03-2013

IZBA oppermachtig in de D-reeks op het tornooi van Barloke

Op 2 en 3 maart organiseerde Barloke (Leffinge) voor de 10de keer hun internationaal badmintontornooi. Voor IZBA kwamen 15 spelers in actie.

Lieven Van Cauwenberghe (D) en Lindsey Lapeire (D) bewezen meteen dat ze te sterk zijn voor het D-klassement. Lieven won het heren enkel D met 21-19, 21-16 cijfers in de finale. In het heren dubbel D verloor hij, samen met voormalig IZBA speler Nico Devos, in een spannende halve finale van de latere eindwinnaars. In het gemengd dubbel D werd het een volledig Izegemse finale. Lieven en Lindsey haalden het met sprekend gemak van David Demets (D) en Femke Bracke (D).

Lindsey deed het zo waar nog beter dan Lieven! Naast de gewonnen gemengd dubbel finale, haalde ze ook nog de eindwinst in het dames enkel D – de finale werd nota bene gewonnen met 21-6 en 21-1! – en in het dames dubbel D aan de zijde van Soraya Van Cauwenberghe (D).

Door deze resultaten bekomen Lieven en Lindsey het C2-klassement.

Mooie resultaten ook voor Lien Bagein (C2) en Geert Segers (D) die in het gemengd dubbel C2 al voor de derde keer de finale behaalden. Daarnaast was er ook nog een halve finaleplaats voor Nico Vandamme in het heren dubbel C2 en voor Hilde Demeyere in het dames dubbel C2.

Internationaal tornooi Brugse20-01-2013

Lieven Van Cauwenberghe en Lindsey Lapeire winnen het gemengd dubbel D op hun eerste tornooi

Op 19 en 20 organiseerde de Brugse BC voor de 43ste keer hun internationaal badmintontornooi. Voor IZBA kwamen 10 spelers in actie.

Lieven Van Cauwenberghe (D) en Lindsey Lapeire (D), die voor de eerst keer deelnamen aan een officieel tornooi, kaapten meteen de hoofdprijs weg in het het gemengd dubbel D. In de finale wonnen ze makkelijk met 21-9, 21-11.

Ook Nico Vandamme (C2) en Francis Debruyne (C2) legden een mooi parcours af. In de finale van het heren dubbel C2 moesten ze spijtig genoeg de duimen leggen met 13-21, 21-13 en 21-10.

Mooie prestatie ook nog van Ruben Ryckebusch die de halve finale haalde in het heren enkel B2, maar verloor met 14-21, 21-12 en 21-15 van de latere eindwinnaar.