Deelname aan jeugdtornooien

Tijdens het jaar wordt er met de spelers van de 3 groepen een aantal keer deelgenomen aan een KW-Cup jeugdtornooi.

De KW-Cup is een tornooiencircuit voor jeugdspelers aangesloten bij Badminton Vlaanderen. Het is de bedoeling om de drempel van recreatief badminton naar competitief badminton zo laag mogelijk te houden. Daartoe worden de spelers ingedeeld in twee categorieën. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen de sterkere A-spelers en de beginnende B-spelers. Onze club betaalt voor elke speler het inschrijvingsgeld en zorgt voor coaching tijdens het jeugdtornooi. Deelname aan dergelijke tornooien is echter niet verplicht. Meer informatie over het KW-Cup circuit en een overzicht van de verschillende tornooien kan je terugvinden op de website van de West-Vlaamse Badmintonfederatie: www.wvbf.be

Organisatie van een eigen jeugdtornooi

In het voorjaar organiseren we steevast een jeugdtornooi.

In het voorjaar organiseren we steevast een eigen jeugdtornooi. In een bomvolle sporthal komen dan zo’n 200-tal jeugdspelertjes uit alle hoeken van de provincie naar Izegem. Natuurlijk neemt ook het gros van onze eigen jeugdspelers hier aan deel.

Er werken gemiddeld zo’n vijftien vrijwilligers mee aan de organisatie van het tornooi.

Alle winnaars en finalisten krijgen een mooie medaille.

Deelname aan de selectiedag

Ieder jaar worden alle Westvlaamse clubs uitgenodigd om hun betere jeugdspelers naar de selectiedag te sturen.

Van daaruit worden drie groepen geselecteerd. Wie geselecteerd wordt, krijgt wekelijks een extra training met de betere spelers van andere nabijgelegen clubs. Hiervoor moet wel extra betaald worden, maar de club probeert telkens zijn duit in het zakje te doen.

Nevenactiviteiten

Niet alleen het sportieve primeert bij ons, ook het groepsgevoel speelt een belangrijke rol. Om dit groepsgevoel aan te wakkeren, organiseert onze jeugdwerking ook een aantal nevenactiviteiten.

• Instuif begin september
  • Sinterklaasbezoek in december
  • Nieuwjaarsreceptie in januari
  • Clubdag
  • Eindeseizoensactiviteit: bezoek aan Plopsaland
  • ...

SVS badmintoninstuif

Foto's van een alweer geslaagde SVS badmintoninstuif met 105 deelnemers uit 6 scholen.

Badmintoninstuif

Foto's kan je vinden in de link

picasaweb.google.com/izba.agenda/SVSBadmintoninstuifIZBA#