Activiteiten

Deelname aan jeugdtornooien

Tijdens het jaar wordt er met de spelers van de 3 groepen een aantal keer deelgenomen aan een jeugdcup tornooi.

De jeugdcup is een tornooiencircuit voor jeugdspelers aangesloten bij Badminton Vlaanderen. Het is de bedoeling om de drempel van recreatief badminton naar competitief badminton zo laag mogelijk te houden. Daartoe worden de spelers ingedeeld in twee categorieën. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen de sterkere A-spelers en de beginnende B-spelers. Onze club zorgt voor coaching tijdens het jeugdtornooi. Deelname aan dergelijke tornooien is echter niet verplicht. Meer informatie over het jeugdcup circuit en een overzicht van de verschillende tornooien kan je terugvinden op de website van de West-Vlaamse Badmintonfederatie: www.wvbf.be

Organisatie van een eigen jeugdtornooi

In het voorjaar organiseren we steevast een eigen jeugdtornooi. In een bomvolle sporthal komen dan zo’n 200-tal jeugdspelertjes uit alle hoeken van de provincie naar Izegem. Natuurlijk neemt ook het gros van onze eigen jeugdspelers hier aan deel.

Er werken gemiddeld zo’n vijftien vrijwilligers mee aan de organisatie van het tornooi.

Alle winnaars en finalisten krijgen een mooie medaille.

Deelname aan de selectiedag

Ieder jaar worden alle Westvlaamse clubs uitgenodigd om hun betere jeugdspelers naar de selectiedag te sturen.

Van daaruit worden drie groepen geselecteerd. Wie geselecteerd wordt, krijgt wekelijks een extra training met de betere spelers van andere nabijgelegen clubs. Hiervoor moet wel extra betaald worden, maar de club probeert telkens zijn duit in het zakje te doen.

Nevenactiviteiten

Niet alleen het sportieve primeert bij ons, ook het groepsgevoel speelt een belangrijke rol. Om dit groepsgevoel aan te wakkeren, organiseert onze jeugdwerking ook een aantal nevenactiviteiten.

  • Instuif begin september
  • Sinterklaasbezoek in december
  • Nieuwjaarsreceptie in januari
  • Clubdag
  • Eindeseizoensactiviteit: bezoek aan Plopsaland
  • ...

MOEV badmintoninstuif

In februari werken we telkens mee aan een badmintoninstuif in samenwerking met MOEV (het vroegere Stichting Vlaamse Schoolsport)