Jeugdcompetitie

Jeugd blijft niet in de kou staan. Er is voldoende gelegenheid om wedstrijdritme te sprokkelen: Jeugdcup en Yonex Belgian Junior Master.

Jeugdcup

Het Jeugdcup circuit is een tornooiencircuit voor jeugdspelers aangesloten bij Badminton Vlaanderen. Het is de bedoeling om de drempel van recreatief badminton naar competitief badminton zo laag mogelijk te houden. Daartoe worden de spelers ingedeeld in twee categorieën. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen de sterkere A-spelers en de beginnende B-spelers. Daarnaast is er nog de indeling volgens leeftijdscategorie.

Yonex Belgian Junior Master Circuit

Het “ Yonex Belgian Junior Master Circuit” (YBJMC) is een nieuw nationaal jeugdcircuit dat door de ‘BBF Beleidswerkgroep Jeugd’ werd uitgewerkt.
 
In dit YBJMC werden een aantal toernooien opgenomen die voldoen aan een bepaald niveau. We spreken over toernooien van het niveau “Goud “, “Zilver” en “Brons”.
 
De toernooien “Goud” en “Zilver” zijn tweedaagse toernooien waar de 5 disciplines (JE, ME, JD, MD en GD) georganiseerd worden.
 
Op de “Brons” toernooien, die 1-dagstornooien blijven, wordt alleen enkel en dubbel georganiseerd. Alle toernooien uit het circuit staan ook open voor spelers uit het buitenland.